UNDGÅ MADSPILD

UNDGÅ MADSPILD

Hvert år kasseres 720.000 tons mad i Danmark. De 260.000 tons er fra private, og resten, dvs. 460.000 tons kommer fra industrien og servicesektoren.

”Hvor der handles, der spildes.” Vi kender alle den flotte frase. Ikke særlig smigrende i denne sammenhæng. En gode måde at undgå madspild er at tænke i størrelser. Øllingegaard tænker stort i små størrelser.

Vi har den store fornøjelse at levere en del yoghurt til firmaet Aarstidernes måltidløsninger. F.eks. et lille bæger med 100 gram græsk inspireret yoghurt, eller yoghurt naurel.

Dette samarbejde er netop kommet i stand ved at Aarstiderne ønsker at leverer netop de varer der skal bruges – uden spild- i deres måltidskasser, Svært at forestille sig madspild, ikke?

I dag bor der over 1 mio danskere alene i husstanden. Her på Øllingegaard ved vi, at intet er for småt til at være godt, men for godt til at smide ud.

Når vi har produceret for meget eller at ” Bedst før datoen” er ved at indhente os, så sætter vi det til side til Fødevarebanken, der henter det hos os og fordeler det til socialt udsatte. I alt henter Fødevarebanken 813 tons årligt fra danske fødevarevirksomheder. Det bliver til 6.500 måltider om dagen til socialt udsatte. Så meget af det danske madspild kommer andre til gavn.